Sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek şirketler için her geçen gün daha da kaçınılmaz hale gelirken; bu konunun önemli başlıklarından çevreye duyarlılık, şirket değerini belirleyen kriterler arasına girmeye başladı. Doğal kaynak israfının önüne geçmeyi ve sürdürülebilir değer yaratmayı misyon edinen Avrupa’nın lider medikal jel üreticisi Turkuaz Healthcare, ambalajlarında kağıt etiket yerine dijital baskı uygulamasına geçerek yılda 4 ton kağıttan tasarruf ediyor. Ayrıca yıllık tükettiği suyun yüzde 80’ini geri kazandırarak üretim faaliyetlerinde ve işletme içinde kullanıyor.
Medikal kimyasallardan dezenfektan ve antiseptik ürünlere, cinsel sağlık ürünlerinden tüketici sağlığı ürünlerine geniş bir portföyde üretim yapan Turkuaz Healthcare, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği bir bütün olarak ele alan yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla dijital dönüşümü merkezine alan firma, koli etiketleme sisteminde kağıt kullanmayarak karbon ayak izini azaltıyor. Böylece yılda 4 ton kağıttan tasarruf ederek, çok sayıda ağacın da kesilmesinin önüne geçiyor.
Tükettiği suyun yüzde 80’ini geri kazanıyor
Sürdürülebilir kalkınma için su yönetimi öneminin de bilincinde olan Turkuaz Healthcare, suyun doğal döngüsüne uyumlu olacak organizasyonun sağlanması, stratejik bir kaynak olarak suyun korunması ve su kaynağının verimli bir şekilde değerlendirilmesi için gerekli aksiyonları alıyor. Etkin su yönetimiyle yıllık bazda tükettiği suyun yüzde 80’ini geri kazanarak yeniden üretim faaliyetlerinde ve işletme içinde kullanıyor. Böylelikle enerji verimliliğini artırıyor, işletme giderlerini azaltıyor. Tükettiği suyun tamamını geri kazanmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
“Sıfır Atık Belgemizi aldık, kapsamlı projelerle yarattığımız etkiyi daha da artıracağız.”
Sürdürülebilir gelişimi destekleme konusunda şirket çalışanlarının farkındalıklarını ve katılımlarını son derece önemsediklerini kaydeden Turkuaz Healthcare Ceo’su Ömer Koç, “Sürdürülebilir bir çevre için Turkuaz Healthcare olarak israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımını kapsayan atık yönetim felsefesini benimsiyoruz. Kurduğumuz Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile T.C. İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Sıfır Atık Belgemizi aldık. Şirket içinde oluşturduğumuz ekiplerle ambalaj malzemelerinin azaltılması konusunda kapsamlı projeler yürütüyor, plastik ve kağıt kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Personelimize çevre eğitimleri verdik, bu alanda farkındalık oluşturmak için yeni eğitimler planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Plastik tüketimini azaltmak için çalışanlara özel baskılı, cam su mataraları armağan ettiklerini ifade eden Ömer Koç, şirket içinde plastik bardak kullanımının sınırlandırıldığını kaydetti. Renkli kova uygulaması ile atıkların ayrıştırıldığını belirten Koç konuşmasına şöyle devam etti: “Çevresel riskleri azaltarak ve doğal kaynaklarımızı verimli kullanarak daha yaşanabilir bir dünyayı mümkün kılabileceğimize inanıyoruz. Zaman ve çevre bilincinin her geçen gün daha da olgunlaştığı günümüz dünyasında iş süreçlerimizi dijitale taşıyarak organizasyon yapımızı hızlandırırken hem zamandan tasarruf ediyor hem de kağıtsız ofis yönetim sistemi ile sürdürülebilirliğe destek oluyoruz.”
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.