Anadolu Hayat Emeklilik, 9 Yıldır Karbon Ayak İzini Dengeleyerek Çevresel Etkilerini Sıfırlıyor

Anadolu Hayat Emeklilik, sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında yürüttüğü karbon ayak izi yönetimi çalışmalarıyla 2016 yılından bu yana karbon emisyonlarını dengeliyor. Çevresel etkilerini azaltma hedefi doğrultusunda ilerleyen Anadolu Hayat Emeklilik, bu alandaki uygulamalarını her yıl daha da güçlendiriyor.

 

Karbon ayak izi yönetimi çerçevesinde ilk kez 2016 yılı karbon emisyonları olmak üzere, her yıl ortaya çıkan emisyonlarını yenilenebilir enerji projelerine destek vererek dengeleyen Anadolu Hayat Emeklilik, sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerini kararlılıkla yerine getiriyor. Şirket çevre dostu projelerinin yanı sıra sürdürülebilirlik raporlarını Global Reporting Initiative (GRI) standartlarına uygun olarak yayımlayarak şeffaflık ilkesine de bağlı kalıyor.

Sürdürülebilirlik alanındaki vizyonunu sadece karbon dengeleme faaliyetleriyle değil hayata geçirdiği diğer çalışmalarla da vurgulayan Anadolu Hayat Emeklilik, 2020 yılından bu yana Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan sigorta ve emeklilik sektöründeki ilk şirket olarak bu alandaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Dolgun “İklim değişikliğiyle mücadelede üstümüze düşen sorumluluğun bilinciyle, 2017’den bu yana karbon dengeleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece finansal güvence sağlamakla kalmıyor, çevresel sürdürülebilirliği de işimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Yenilenebilir enerji projelerine desteğimiz, çevre dostu ofis uygulamalarımız ve atık yönetimi alanındaki inovatif iş birliklerimizle daha yaşanabilir bir gelecek için katkı sunmayı sürdüreceğiz. Geçtiğimiz yıl yayımladığımız ilk entegre sürdürülebilirlik raporumuzun ardından bu yıl da ilk entegre faaliyet raporumuzu yayımladık. Raporda Şirketimizin köklü yapısıyla, değerleri koruma ve gelecekte de güvende tutma misyonundan yola çıktık. Finansal ve finansal olmayan performansımızı bütünleşik bir yaklaşımla sunarken, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki çalışmalarımızı, paydaşlarımıza sağladığımız değeri ve gelecek stratejilerimizi şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne olan katkımızı tüm faaliyetlerimizde görünür kılıyoruz. Sadece bugün için değil gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için de sorumluluk almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Anadolu Hayat Emeklilik Hakkında:

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları branşlarında faaliyet gösteren Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi” olarak kuruldu. Halka açık ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik; hayat sigortası, bireysel emeklilik ve otomatik katılım kapsamında sayısı 5 milyona ulaşan müşteriye hizmet veriyor. Bireysel emeklilik ile otomatik katılım kapsamında 3 milyonu aşan katılımcıya hizmet veren Anadolu Hayat Emeklilik, gönüllü BES katılımcı sayısı ve otomatik katılım fon büyüklüğünde özel şirketler arasında lider konumda bulunuyor. Genel Müdürlüğü İstanbul’da bulunan şirketin; Ankara’daki Merkez Ofisi’nin yanı sıra İstanbul’da 3, Ankara’da 2, Adana, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Samsun ve Diyarbakır’da birer adet olmak üzere toplam 12 Bölge Satış Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik; 440’ı direkt satış ekibi olmak üzere 1.044 çalışanı, 440 özel acentesi ve 1.009 Türkiye İş Bankası, 95 Anadolubank, 6 Türk Bankası şubesine ilaveten 71 broker aracılığıyla hizmet sunuyor.

Share